bevestigen-van-trapmaantjes

Installation af trappetrinstæpper på dine trapper er ret nemt at gøre selv. Plasttrappetrinstæpper eller tæppetrappetrinstæpper fastgøres normalt til trappen med dobbeltklæbende tape. Du skal være opmærksom på, at der er forskel på ‘båndmønsteret’. Til begge typer trappetrinstæpper eller trappemåtter bruger vi en specifik måde at påføre det dobbeltklæbende tape på. Ved halvtrappetrinstæpper i aluminium vælges også et alternativ til fastgørelse med dobbeltklæbende tape til fastgørelse med skruer.

Fastgørelse af aluminium trappemåtter

Trappemåtter af aluminium er ofte fastgjort til trappen med skruer. Dette har den ulempe at skruehovederne er synlige og efter fjernelse af aluminiumtrappemåtterne skal du udfylde hullerne i din trappe og slibe dem glatte, hvorefter dine trapper skal males igen. Du kan også vælge at fastgøre alu-trappemåtterne med dobbeltklæbende tape. På figur 2 kan du se, i hvilket mønster tapen er sat på undersiden af aluminiumtrappemåtterne. For god vedhæftning skal du sørge for, at både trappemåtter og trapper er fri for støv og fedt ved fastgørelse!

Fastgørelse af plast trappetrinstæpper

Plasttrappetrinstæpper skrues ikke fast. Fra et æstetisk synspunkt er det smukkere at fastgøre dem med dobbeltklæbende tape. Klæber du tapen som vist på figur 2, sikrer du dig, at trappetrinstæpperne eller trappemåtterne ikke kun sidder ordentligt fast på trappen, du forhindrer også vand og snavs i at komme ind under trappetrinstæpperne eller trappemåtterne.

 

Montering af tæppe trappetrinstæpper.

Tæppetrappetrinstæpper fastgøres normalt til trappen med dobbeltklæbende tape, ligesom trappetrinstæpper i plast. Ofte sparer leverandørerne af trappetrinstæpper eller tæppetrappetrinstæpper på det dobbeltklæbende tape, som med tiden får trappetrinstæpperne til at blive løse og krølle sammen. For at undgå krølning anbefales det ofte at lime trappetrinstæpper med en polymerklæber. Denne konstruktionslim sikrer, at trappetrinstæpperne kun kan fjernes med værktøj, med risiko for at beskadige dine trapper. Vi anbefaler til enhver tid at bruge dobbeltklæbende tape! Dette er nemmere at vedligeholde. Hvis dine trappetrinstæpper nogensinde skal udskiftes, behøver du i det mindste ikke at renovere din trappe. Figur 1 viser, hvad det almindelige tapemønster er for tæppetrappetrinstæpper eller trappemåtter.

Lim aldrig plasttrappetrinstæpper eller trappemåtter!

Man tror ofte, at trappetrinstæpper af plast, ligesom trappetrinstæpper af tæppe, nemt kan fastgøres med lim, men det er ikke korrekt. Plast er generelt vanskeligt at lime uden at forbehandle overfladen af plasttrappetrinstæpperne eller trappemåtterne.
Har du limet plasttrappetrinstæpperne eller trappemåtterne, vil der altid være limrester på din trappe, når de fjernes. Hvis du bruger den specielle dobbeltklæbende tape, som trappetrinstaepper.dk leverer med din ordre, så er brug af lim eller andre midler ikke nødvendig. Du kan altid bestille denne specielle tape via trappetrinstaepper.dk.nl. Det kan derfor ikke anbefales at montere trappetrinstæpper af plast på dine trapper med lim.

bevestigen-van-trapmatten

Figur 1: Tape mønster på tæppetrappetrinstæpper

bevestigen-van-trapmaantjes

Figur 2: Tape mønster til trappetrinstæpper af plast og aluminium